Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cum alegi bateria de baie potrivită pentru o amenajare cu stil
Amenajarea băii reprezintă una dintre cele mai mari provocări din etapa de amenajare a casei, iar bateria de baie chiar te poate pune în dificultate. Deși obiectivul de a îmbina esteticul cu funcționalul pare ușor de bifat la început, pe măsură ce avansează proiectul, lucrurile par să se complice.
Poți să găsești modele de baterii de chiuvete care au un design interesant, dar care nu promit multe la capitolul rezistență ori funcționalitate, și invers.
Bateria de baie oferă un farmec aparte spațiului, nu este un simplu accesoriu, așa că este cazul să îi oferi atenția cuvenită în amenajare. Iată în continuare cum alegi modelul potrivit de baterie pentru chiuvetă pentru a amenaja baia cu stil.
Tipul bateriei de baie, primul aspect de care să ții cont
Unul dintre principalele aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție atunci când alegi bateria de baie este tipul acesteia.
În funcție de montaj și de tipul de comandă, aceste obiecte sanitare se împart în mai multe categorii.
- În funcție de montaj
Există modele care se montează pe perete și tipuri de baterii care au montare pe chiuvetă. Această decizie se ia în funcție de spațiul de care dispui, dar și de efectul vizual.
Spre exemplu, dacă îți dorești să obții mai mult spațiu liber în zona chiuvetei, fiindcă ești adeptul minimalismului, atunci bateria montată în perete este tipul potrivit pentru tine.
De asemenea, poate reprezenta o soluție bună pentru tine dacă ai nevoie de un spațiu suplimentar de depozitare. Deși aceste modele se află în tendințe și au devenit rapid preferatele multor persoane, se poartă în continuare și bateriile cu montare pe chiuvetă. Analizează atent ambele variante și alege modelul care se integrează cel mai bine în spațiul tău.
- În funcție de comandă
Tipul de comandă a bateriilor de baie este unul dintre aspectele care a trecut prin cele mai multe modificări de-a lungul timpului. Bateriile de baie cu dublă comandă au fost mulți ani extrem de populare, după care au intrat în tendințe bateriile monocomandă.
Însă ultimele noutăți din domeniu sunt reprezentate de piesele care au sisteme avansate de control al apei, așa cum sunt bateriile cu senzor de pornire la atingere ori la mișcare în apropierea lor.
Utilizarea ușoară, confortul, siguranța, dar și funcțiile de economisire a apei sunt principalele obiective pe care le ating noile modele de baterii pentru chiuvetă ori cadă.
Materialul bateriei de baie face diferența
O baterie de baie făcută dintr-un material de calitate își va menține aspectul de nou mai mult timp și nici nu va ceda după primele luni de utilizare. Prin urmare, trece această achiziție pe lista investițiilor care merită atenție în proiectul tău de amenajare.
Ia în calcul că bateria de baie se numără printre cele mai utilizate obiecte sanitare din casă, astfel că trebuie să reziste cu succes multiplelor manipulări, cu atât mai mult dacă familia este numeroasă și are copii.
Cele mai utilizate materiale pentru fabricarea bateriilor sunt inoxul și alama sanitară, însă în ultimii ani au apărut multe modele din bronz, zinc, cupru, crom și materiale compozite.
- Bateriile din inox au un grad mare de rezistență la coroziune, sunt durabile în timp și nu modifică proprietățile apei. Încă două avantaje importante este că au rezistență la temperaturi extreme și sunt ușor de întreținut.
- Bateriile din alamă cu conținut ridicat de cupru sunt cele mai recomandate. Cu cât este mai ridicat conținutul de cupru, cu atât produsul este mai calitativ. Avantajele sunt rezistența în timp, efectul antimicrobian, rezistența la apă fierbinte și rezistența la coroziune în condiții casnice de umiditate.
- Bateriile din bronz sunt extrem de apreciate datorită aspectului deosebit, în special de către iubitorii de vintage. Acest material este folosit de peste 5000 de ani, evoluția tehnologică reducând treptat utilizarea lui, însă recent a revenit în atenția specialiștilor în domeniu. Are rezistență mecanică, versatilitate fizică și oxidează doar la suprafață, așa că poate fi curățat cu ușurință.
- Bateriile din materialele compozite sunt realizate din granit, quartz și rășină. Acestea sunt rezistente în timp atât la zgârieturi, cât și la pete și radiații UV. Pot fi fabricate integral din acest material ori doar parțial. Efectul estetic este deosebit, așa că merită luate în considerare dacă îți dorești să obții o baie cu adevărat spectaculoasă.
Finisajele bateriei de baie, un criteriu care cântărește mult în balanță
Deși există o serie de criterii care contează în achiziția unei baterii de baie, finisajele cântăresc mult în balanță. Nu poți să investești într-un model care nu se pliază la perfecție pe stilul de amenajare al băii, chiar dacă este cel mai calitativ de pe piață. Designul bateriei sanitare este un detaliu de mare efect, așa că nu trebuie neglijat, mai ales dacă dorința de a avea o baie spectaculoasă este mare.
Atunci când vine vorba despre finisajul bateriei de baie, ai la dispoziție mai multe modele, cum ar fi: finisaj granit, finisaj cromat, finisaj argintiu, finisaj negru, dar și culori intense. Finisajul mat ori lucios sunt cele două categorii mari din care poți alege.
În prezent, găsești o diversitate de modele de baterii de baie – de la modele clasice, cu aspect vintage, până la piese moderne și forme avangardiste, create pentru fiecare tip de spațiu, preferințe și personalitate.
Dacă ești în căutarea unei baterii de chiuvetă, descoperă gama variată de modele pe site-ul lavare.ro, locul unde găsești tot ce ai nevoie pentru a construi baia pe care ți-o dorești.