Cel mai bun calorifer de baie: 4 criterii de care să ții cont

Încălzirea băii este un aspect important în amenajarea acestui spațiu. O soluție practică pentru obținerea confortului termic este montarea unui calorifer de baie portprosop. Nu numai că prosoapele vor fi mereu calde și plăcute la atingere, dar și designul încăperii este elegant.

În cazul criteriilor estetice, alegerea produsului nu reprezintă o provocare mare fiindcă nu există deosebiri mari pe piață, iar decorul băii este un bun ghid în acest sens. Așadar, ca să alegi cel mai bun calorifer de baie, trebuie să fii la curent cu câteva criterii importante care te vor ajuta să faci selecția întocmai precum un expert, privind dincolo de aspectul estetic. 

calorifer de baie negru

Descoperă în continuare 4 aspecte de care să ții cont atunci când cumperi caloriferul pentru baie. 

  1. Materialul caloriferului de baie, un criteriu de bază

Materialul din care este fabricat caloriferul de baie este primul aspect căruia să îi acorzi atenție atunci când mergi la cumpărături. Pe piață există patru opțiuni pe care să le iei în calcul, fiecare cu caracteristicile și beneficiile ei. 

  • Calorifere din oțel

– se încălzesc rapid;

– sunt ușor de manevrat și montat, în comparație cu cele din fontă;

– sunt accesibile la preț;

– este ușor de întreținut;

– sunt disponibile pe piață într-o varietate de forme și stiluri, astfel că pot fi integrate ușor în orice tip de decor.

  • Calorifere din inox

– sunt durabile în timp;

– mențin căldura mai mult timp față de alte modele;

– au eficiență crescută;

– au rezistență la rugină.

  • Calorifere din aluminiu

se încălzesc repede și asigură o încălzire eficientă băii;

– au nevoie de un volum mic de apă pentru a încălzi o încăpere, ceea ce înseamnă și un preț mai mic la final de lună;

– aluminiul nu este un material coroziv, astfel că este rezistent în timp;

– sunt mai scumpe față de alte modele de calorifere, însă investiția merită în timp.

calorifer de baie

  • Calorifere din fontă

– păstrează cel mai mult căldură dintre toate modelele de pe piață;

– pot funcționa zeci de ani fără probleme;

– sunt rezistente la șocuri;

– sunt foarte grele și se montează cu dificultate.

  1. Dimensiunea băii, de luat în calcul

Dimensiunea băii este un criteriu important care te poate ajuta să alegi cel mai bun calorifer pentru spațiul tău. De asemenea, se mai ia în considerare dacă baia are doi pereți exteriori ori doar unul.

Dacă ai o baie de dimensiuni normale, este suficient un calorifer de baie portprosop. Aceste modele sunt fabricate pe dimensiuni variate, astfel că pot fi integrate cu ușurință chiar și în băi cu suprafețe reduse, fără să încarce inestetic spațiul.

  1. Stilul băii, o muză pentru fiecare

Stilul în care amenajezi spațiul nu trebuie neglijat atunci când alegi caloriferul de baie. Investește în calorifere moderne, care pun în valoare încăperea, cu forme clasice ori inedite, în funcție de preferințe, dar și de decor. 

Altă caracteristică de care să ții cont când alegi caloriferul de baie este culoarea. Dacă radiatorul alb nu se numără printre preferințele tale, în prezent ai multe opțiuni pe piață, astfel că poți să alegi alt model care să fie pe placul tău. 

De exemplu, poți opta pentru calorifere grafit, calorifere negre, cu finisaj mat, metalizat ori lucios pentru un aspect modern. De asemenea, găsești în comerț și calorifere aurii ori bronz pentru un aspect vintage.

Modelele din oțel ori aluminiu se potrivesc în băile moderne, în stil scandinav ori minimaliste, în timp ce modelele din fontă adaugă un farmec aparte băilor amenajate în stil vintage ori clasic.

calorifer de baie negru

Caloriferele de baie Invena sunt disponibile pe site-ul lavare.ro pe variantele alb, grafit și negru, astfel încât să găsești cu ușurință produsul ideal pentru casa ta.

Invena este brandul producător cu care colaborează Lavare. Este un brand nou pe piața din România, Lavare fiind unicul importator în momentul de față. Invena este un brand mid budget. Focusul nostru este pe baterii (baie și bucătărie), calorifere pentru baie, dușuri, lavoare. 

Diferențiatorul lor, comparativ cu alte branduri este că au garanție timp de 5 ani prin înlocuirea produsului (nu repararea celui vechi), calitate superioară pentru prețul produselor și o gamă diversificată de culori de interes (negre, aurii, crom).

  1. Tipul de calorifer de baie, un criteriu neglijat de multe ori

Unul dintre criteriile de care se ține mai puțin cont la achiziție este tipul de calorifer. Există câteva tipuri de produse despre care vom povesti: radiatoare orizontale, radiatoare verticale și radiatoare de pardoseală. Cele mai populare dintre acestea sunt caloriferele orizontale fiindcă pot fi montate cu ușurință, reprezintă un suport bun pentru prosoape și haine și încălzesc eficient încăperea.

Caloriferele verticale sunt o variantă modernă care se află în atenția specialiștilor în decorațiuni în ultimii ani. Sunt fabricate în funcție de dimensiunea spațiului, fiind ideale chiar și pentru băile mici. 

Caloriferele cu alimentare din pardoseală sunt întâlnite mai rar în amenajarea băii, însă cunoscătorii le apreciază pentru cantitatea de căldură pe care o emană, dar și pentru designul elegant. 

Tu pentru ce model de calorifer de baie vei opta? 

 

Meniu