Bucătăria principală – cum să o aranjezi?

Impresionantă, funcțională și adaptată la nevoile individuale… Genul de bucătărie în care fiecare devine un maestru culinar. Aceasta este bucătăria la care visăm atunci când ne decorăm casa. Pentru că este un spațiu unic, în jurul căruia se învârte viața noastră familială și socială. Confruntându-ne cu anumite limitări de spațiu sau financiare, este posibil să întâmpinăm dificultăți în crearea acestui aranjament de vis. De aceea, vă sugerăm ce să căutați pentru a crea o bucătărie cu adevărat magistrală în casele noastre.

Ergonomia în fruntea bătăliei din bucătărie!

Zonarea este unul dintre cele mai importante elemente de care trebuie să ținem cont atunci când amenajăm bucătăria. Separarea unor zone specifice pentru depozitare, spălare și preparare a alimentelor ne va permite să ne sistematizăm activitatea în bucătărie. În acest fel, se va evita haosul și, în loc să vă croiți drum printre o grămadă de vase și produse dezorganizate ca un atacant prin linia de apărare pe un teren de fotbal, veți putea trece fără probleme de la o zonă la alta! Pentru ce? Ca să nu se dovedească a fi ars, nu la figurat, ci la propriu. Și nu vorbim despre teren, ci despre pui, care trebuia să aibă o crustă crocantă și aurie.

O bucătărie de campion este o bucătărie pe măsură!

Apropo de ergonomie, rolul acesteia nu se termină doar cu zonarea bucătăriei. Atunci când planificați o bucătărie, merită să luați în considerare cine o va folosi cel mai mult și în ce situații. De ce? Pentru că o persoană înaltă care lucrează la un blat de lucru jos poate începe mai devreme sau mai târziu să se plângă de disconfort și dureri de spate, în timp ce gătitul ar trebui să fie o adevărată plăcere! De aceea, înălțimea blatului de lucru și a dulapurilor ar trebui ajustată pentru a se potrivi persoanelor pentru care se construiește bucătăria principală omonimă. De asemenea, în etapa de planificare ar trebui să știm deja ce vom păstra în dulapuri, pentru a nu ne trezi mai târziu că obiectele de uz casnic nu încap pe raftul desemnat.

Fitinguri – tipul contează

Un alt element de pe terenul nostru de joacă culinar este mixerul potrivit. Unii ar putea spune că un robinet este un robinet. Ei bine, nu – robinetul mixer de bucătărie joacă unul dintre cele mai importante roluri. Un mixer selectat corespunzător, ca un om înaripat, ne sprijină cu funcționalitatea sa în aproape orice activitate. Fie că este vorba de spălat, de clătirea produselor sau de aranjarea curățeniei. De aceea, este atât de important să alegeți un robinet care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, tipului de chiuvetă și mediului înconjurător.

Atunci când ne decidem pentru o chiuvetă mare și avem mult spațiu între dulapurile de bucătărie, varianta optimă va fi, de exemplu, robinetul de bucătărie Kameleon. O gură de scurgere mobilă, un design modern și posibilitatea de a alege din 5 culori: alb, roșu, lime, negru și gri, vor face cu siguranță mai ușoare sarcinile zilnice. Forma adecvată a gurii de scurgere înseamnă că persoanele înalte nu trebuie să se spele într-o poziție aplecată, nefirească.

Cu toate acestea, dacă ne decidem pentru o mașină de spălat vase și o chiuvetă mică lângă fereastră, robinetul de bucătărie Nea se poate dovedi a fi o alegere excelentă. Este un robinet mic, care nu va bloca posibilitatea de a deschide fereastra. Iar gura de scurgere extensibilă vă va permite să umpleți vasele care nu încap într-o chiuvetă mică.

O bucătărie mică, dar magistrală?

Atunci când vă confruntați cu un spațiu mic, merită să optați pentru soluții care ajută la mărirea optică a acestuia. Aici puteți lua în considerare fronturile de culoare deschisă care reflectă lumina. În cazul în care acestea sunt acrilice sau lăcuite, efectul va fi spectaculos.

Într-o bucătărie mică, un număr mai mare de sertare va fi, de asemenea, util. Este o soluție convenabilă, care ne va reduce agitația de a răscoli prin dulapuri în căutarea unor oale sau tăvi de copt specifice.

Nici într-o bucătărie principală nu poate lipsi o iluminare bună. La urma urmei, nimănui nu-i place să taie în semiîntuneric și nimeni nu ar trebui să o facă. De aceea, este important ca, pe lângă iluminatul de deasupra capului, să existe spoturi sub dulapuri pentru a asigura o iluminare adecvată pentru toate zonele bucătăriei.

Oricare ar fi limitările, dacă respectăm aceste principii de bază, ne putem aștepta cu încredere să creăm o bucătărie cu adevărat magistrală în casa noastră. Impresionant și funcțional, cu mâncăruri delicioase care apar pe masa familiei ca niște goluri râvnite în poarta adversarilor!

Stai un pic!
Comandă acum şi ai 10% discount la plata cu cardul! Foloseşte codul de mai jos şi prinde reducerea.
lavare10