Baterii de baie: ascunse sau tradiționale?

În designul băilor de astăzi vedem din ce în ce mai multe baterii ascunse. Acestea tentează prin aspectul lor minimalist și elegant, chiar și în încăperi mici. Acest tip de baterii câștigă din ce în ce mai mulți investitori, nu numai datorită designului lor atractiv. Aceasta este o altă propunere care lărgește gama de posibilități de proiectare. Prin urmare, atunci când vă renovați baia, merită să vă gândiți ce fel de baterie să alegeți pentru baie.

De ce o baterie ascunsă?

 

O baterie ascunsă face ca ceea ce este mecanic să fie invizibil pentru ochi, sporind astfel doar valoarea estetică a robinetului. De fapt, racordul și bateria sunt ascunse în perete, în timp ce la exterior se văd doar gura de scurgere și mânerul robinetului, înconjurate de o rozetă elegantă.

 

În acest fel, mecanismul care a fost ascuns în perete este protejat și, datorită acestui fapt, este mai rezistent la deteriorări. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că accesul la acesta este puțin dificil, de aceea este atât de important să alegem o baterie de înaltă calitate.De asemenea, trebuie să ne amintim că instalarea unei astfel de baterie necesită o instalație pregătită corespunzător.

 

Robinetele de baie tradiționale sunt mai puțin solicitante în ceea ce privește instalarea, însă întregul corp rămâne în exterior.

Dă-i băii tale o notă personală.

 

La suprafață, s-ar putea părea că există mult mai multe opțiuni de robinete convenționale față de cele ascunse și într-adevăr există diferențe subtile în ceea ce privește forma și culoarea. Cu toate acestea, robinetele pentru instalare ascunsă ne pot oferi ceva mai multe posibilități de amenajare și, mai presus de toate, ne vor permite să alegem accesorii care să reflecte caracterul individual al băii.

Minimalism într-o formă frumoasă

Bateriile ascunse sunt o soluție perfectă pentru băile cu o suprafață mică. Nu este necesar ca zona de duș să fie închisă cu o cabină de duș. O cabină de duș la modă este suficientă pentru a vă mări optic baia. Aceasta este o versiune funcțională, care vă permite să folosiți pe deplin spațiul și să vă bucurați de un duș relaxant.

Instalarea mixerelor ascunse – la ce trebuie să fiți atenți

Atunci când vă decideți asupra unei baterii ascunse trebuie să vă amintiți că acesta necesită o pregătire adecvată a instalației. Și anume, toate conexiunile ar trebui să fie instalate în perete, precum și gaura pentru mecanismul bateriei. Orificiul menționat mai sus ar trebui să fie puțin mai mare, deoarece va facilita cu siguranță accesul la baterie în cazul unei defecțiuni. Bineînțeles, este important de reținut că nu trebuie să fie mai mare decât rozeta. Merită să verificăm funcționalitatea și, mai ales, etanșeitatea instalației înainte de a începe lucrările de finisare. Robinetele de baie tradiționale sunt mai puțin solicitante în ceea ce privește instalarea. Cu toate acestea, efectul electrizant al mixerelor ascunse va compensa cu siguranță instalarea mai complicată.

Stai un pic!
Comandă acum şi ai 10% discount la plata cu cardul! Foloseşte codul de mai jos şi prinde reducerea.
lavare10